Державний телеканал для тимчасово окупованих територій, який створюється на базі каналу UA|TV, розпочне мовлення 15 лютого.

На першому етапі канал буде об’єднувати українсько- та російськомовні розважальні програми, серіали та кінофільми виробництва провідних українських медіагруп, та інформаційне мовлення власного виробництва.

Директора нового телеканалу буде обрано шляхом конкурсного відбору в січні. До того моменту виконувати його обов’язки буде заступник директора Юлія Островська. Керівником інформаційного мовлення стане Олена Трибушна, колишня головна редакторка 24 каналу, в минулому — заступник головного редактора видання Новое Время та редактор журналу Кореспондент.

“Мета нового телеканалу — повернути в український інформаційний і культурний простір тих наших співгромадян, які через війну вже шостий рік позбавлені можливості дивитись українське телебачення і отримувати об’єктивну інформацію про власну країну, і на чиє ставлення до України впливають переважно російські телеканали”,— каже Олена Трибушна.

Міністерство культури, молоді і спорту, яке ініціює створення нового мовника, має чітке бачення того, яким має бути новий телеканал, аби досягти своєї мети, і вже розглянуло кілька концепцій мовлення. Остаточна буде затверджена після обрання керівника телеканалу.

“Новий канал має донести в своєму ефірі до людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях, правду про те, що відбувається в Україні, і почати діалог з ними”, — каже Анатолій Максимчук, перший заступник міністра культури, молоді та спорту.

Міністерство визнає досягнення колективу телеканалу UA|TV за час його роботи, і сподівається, що створений на його базі новий телеканал примножить цей позитивний досвід, а та частина колективу, яка готова до нових викликів, поділяє цінності і вірить в мету нового мовника, зможе реалізувати себе на новому каналі.