На місце події  терміново виїхали міський голова Максим Лагодієнко, депутати міської ради,заступник  голови  Новобузької РДА Михайло Петраковський, еколог району, представники  поліції.

Жителі  громади вимагали зупинити  розгрузку мінеральних добрив у рідкому вигляді,яку збиралися переливати із цистерн працівники ПАТ « Агрохімпродукти» на території бувшої нафтобази.

Фото без опису

Міський голова Максим Лагодієнко підтримав  жителів громади  в цьому питанні та надав роз’яснення щодо даного інциденту.  Під час засідання сесії міської ради,яка відбулась 21 грудня,представник фірми ПАТ « Агрохімпродукти» виступив перед  депутатами  з клопотанням щодо  надання  в оренду земельної ділянки території  бувшої нафтобази . За його словами їхнє господарство буде там тримати мінеральні добрива. Так як  усіх  документів на отримання земельної ділянки в оренду та документів на мінеральні добрива, представник  фірми не міг надати ,то депутати   порекомендували  надати всі необхідні документи   в  термін  до 15 січня для подальшого розгляду питання.

Документи до цього часу не надані, тому  ПАТ «Агрохімпродукти» не мали ніяких підстав проводити будь-які роботи з доставки та розгрузки  своєї продукції. Ці самі зауваження  висловив і еколог району. Міський голова  разом з депутатами міської ради  зауважили,що всі дії будуть виконуватися тільки в законодавчому полі. Тому , біля цистерн з мінеральним добривом, було виставлено  охорону з  працівників поліції, а власник фірми Олександр Рибалко пообіцяв на 09 січня  надати всі  необхідні документи.

Жителі села Станційного ,депутати від даного округу обговорили з міським головою  болючі питання життєдіяльності села: проблеми з водопостачанням та ремонтом дороги.