Сьогодні,31 березня, відбулось засідання
позачергової місцевої комісії з питань техногенно - екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Новобузькій міській раді

На порядок денний було винесено питання:
1. Про посилення заходів спрямованих на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території Новобузької міської об’єднаної територіальної громади враховуючи Розпорядження голови облдержадміністрації від 27.03.2020р № 116-р «Про призначення керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації» та № 118-р «Про встановлення режиму надзвичайної ситуації на території Миколаївської області».

Обговоривши інформацію з цього питання:
КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:
1. Призначити керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та утворення у разі потреби спеціальної комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації - секретаря Новобузької міської ради Сотскова С.А..
Термін: на час дії карантинних заходів

2. Перевізнику ПП «Гайдук» відновити з 01.04.2020 року перевезення пасажирів надаючи перевагу працівникам по перепусткам за маршрутом «Залізничний вокзал - Центр - зуп. «Корчма» в будні дні двічі на день вранці та ввечері за умови, що в одному транспортному засобі кількість пасажирів, яка одночасно не перевищує половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах, за умови перевезення людей у засобах індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів:

Розклад руху автобусу:

відправлення                                      прибуття
зуп. «Корчма» - 07:40                          Залізничний вокзал - 08:15
Залізничний вокзал - 08:20                   зуп. «Корчма» - 08:50

відправлення                                    прибуття
Автовокзал – 17:05                          Залізничний вокзал - 17:20
Залізничний вокзал - 17:25              зуп. «Корчма» - 17:55

Термін: на час дії карантинних заходів

3. З 01.04.2020 року надати дозвіл на реалізацію свіжого м’яса виключно у продуктових магазинах незалежно від форм власності та підпорядкування з дотриманням санітарних та протиепідемічних заходів та з дотриманням вимог діючого законодавства.

Термін: на час дії карантинних заходів
4. Суб’єктам господарювання у сфері роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарським засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності вжити відповідно до законодавства заходи до запровадження режиму роботи з розрахунку один відвідувач на 10 кв. м2 площі торгівельного (операційного) залу за умови дотримання дистанції між ними не менш як 1,5 метра із встановленням спеціальних позначок.

Термін: на час дії карантинних заходів
5. Заборонити керівникам релігійних установ проведення масових служб для запобігання розповсюдженню короновірусної інфекції.

Термін: на час дії карантинних заходів
6. Централізованій бухгалтерії Новобузької міської ради:
6.1 передбачити кошти 20 ДПРЧ в Миколаївській області на придбання 200 (двісті) літрів бензину А-92 для проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення м. Новий Буг щодо необхідності дотримання режиму карантину та протиепідемічних заходів.
6.2 передбачити кошти КП «Комунальник» на придбання дезінфікуючих засобів захисту для проведення дезінфекції в під’їздах багатоквартирних житлових будинках, які перебувають на балансі КП «Комунальник».
Термін: негайно

7. Рекомендувати міському голові, начальнику Новобузькому ВП ГУНП в Миколаївській області, начальнику 20 ДПРЧ в Миколаївській області посилити контроль за діяльністю установ торгівлі, у тому числі торгових павільйонів на території міста Новий Буг щодо їх діяльності відповідно до чинного законодавства та прийнятих рішень місцевою комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Новобузькій міській раді.
Термін: на час дії карантинних заходів