Відновлення транспортного сполучення планується з 22 травня, але поетапно.

Перший етап

- Відновлення буде за умови обов’язкового дотримання всіх протиепідеміологічних заходів – масочного режиму, належної дезінфекції, обмеження кількості пасажирів та місць для сидіння.

- Уряд захищатиме перевізників, і всіх працівників галузі, і пасажирів.

- Етапи відновлення роботи транспорту будуть узгоджені з Міністерством охорони здоров’я.

- На першому етапі на колії повернуться 745 приміських поїздів для забезпечення підвозу громадян до місць роботи в години «пік».

- Із 22 травня ймовірно почнеться перший етап, який передбачає запуск міських автомобільних перевезень (крім маршрутних таксі) та приміських перевезень (у межах одного району).

Другий етап

- Другий етап може початися з 29 травня

- Передбачається запуск внутрішньообласних перевезень, внутрішнього авіасполучення, а також вихід до 50% приміських поїздів і 42 пар поїздів далекого прямування категорії "Інтерсіті+", "Нічний експрес". 
Зокрема: 
в західному напрямку - 11 пар поїздів, 
у південному - 10,
у дніпровському - 6,
у східному - 12, 
в азовському - 3.

- На другому етапі на колії повернуться ще 571 поїзд, і буде, повністю відновлено приміський залізничний рух.

- Запуск із 9 червня міжобласних і міжнародних автомобільних перевезень, зокрема, маршрутних таксі.

- З 12 червня планується запуск 100% приміських поїздів, які курсуватимуть у світлий час доби, а також усіх пасажирських поїздів згідно з графіком.

Третій етап

- Третій етап планується після завершення карантину і передбачає запуск поїздів міжнародного сполучення та сезонних поїздів.

- Відбудеться запуск міжнародного авіасполучення до країн, що зняли обмеження в аеропортах для прийому/відправки міжнародних рейсів.