25 травня відбулось  позачергове  засідаФото без описуння  місцевої комісії з питань ТЕБ та НС  під головуванням міського  голови  Максима Лагодієнка. Участь у  роботі комісії взяв заступник голови райдержадміністрації  Михайло Петраковський. На порядок денний винесено питання «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території Новобузької  ОТГ гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів».

 

Послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території громади на підставі рішення місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів, визначених постановою КМУ № 392 від 20.05.2020. Рішення про послаблення протиепідемічних заходів переглядається не рідше одного разу на сім днів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

 Члени комісії, обговоривши всі аспекти послаблення на території Новобузької громади ,вирішили  продовжити адаптивний карантин до 22 червня включно, а етапи послаблення розпочати з 25 травня.

Дозволити з 25  травня п.р.( згідно постанови КМУ):

- проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше ніж 50 осіб.

- проведення релігійних заходів за умови перебування не більше однієї особи на 10 кв. метрах площі будівлі, де проводиться релігійний захід;

- діяльність готелів (крім функціонування ресторанів у готелях);

з 1 червня:

- робота закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб);

- відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, коледжах І –ІІ рівня акредитації.

Також,члени  комісії доручили міському голові провести відповідну роботу з керівниками дошкільних навчальних закладів щодо підготовки ДНЗ до прийняття вихованців згідно санітарно – гігієнічних  вимог  Постанови КМУ.