Головною метою пробації в Україні є безпека суспільства. Здійснюється вона шляхом комплексу заходів, що мають на меті виправлення та повернення в суспільство засуджених.

Однією зі складових системи пробації, є пенітенціарна пробація – це підготовка осіб, які відбувають покарання у виді обмеження або позбавлення волі на певний строк, до звільнення з метою трудового та побутового влаштування таких осіб після звільнення за обраним ними місця проживання.  

Фото без опису  

         Для налагодження комунікації з органами місцевої влади та самоврядування а також  для належного виконання вимог п.4 розділу II спільного наказу Міністерства юстиції України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, та Міністерства внутрішніх справ України від 03.04.2018 року №947/5/467/609/280 «Про затвердження Порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк» у травні поточного року начальником Новобузького районного сектору філії Державної установи «Центр пробації » в Миколаївській області майором внутрішньої служби Іриною Лисенко проведено робочу зустріч з головою Новобузької міської ради  Максимом Лагодієнко. Зокрема, було обговорено питання щодо створення спеціальної комісії для перевірки можливості проживання засуджених осіб після звільнення з місць позбавлення волі, які виявили намір проживати  на території Новобузької міської ради. Крім цього, сторонами

обговорено принципи майбутньої співпраці з метою визначення потреб і проблем засуджених, які готуються до звільнення з місць позбавлення волі, вирішення яких є запорукою їх інтеграції в суспільстві.

         Таким чином, можна зробити висновок, що тільки спільна напружена праця і взаємодія допоможе  «повернути » засуджену особу до соціуму після тривалої чи короткострокової ізоляції від суспільства.