Сьогодні,1 червня, міський голова Максим Лагодієнко провів зустріч з головою Асоціації футболу у Новобузькому районі Олександром Гурським. Мова йшла про  фінансування  збірної команди міста Нового Бугу,яка б  могла представляти місто  Новий Буг  в чемпіонатах Миколаївської області. Фінансування спортивних команд з місцевих бюджетів -  дискусійне питання. Футбол– це не просто спортивна гра, а соціальне явище, вкрай необхідне і корисне.

Цей найпопулярніший вид спорту охопив усі верстви населення: ним займаються діти, молодь і ветерани, жінки, люди з інвалідністю. Футбол значною мірою впливає на всі сторони життя людей – їх трудову діяльність, суспільні відносини, сферу споживання, дозвілля, освіту тощо. Із середовища популярних футболістів молодь обирає зразки для наслідування. Вкладаючи гроші у футбол,  ми  виявляємо турботу не тільки про виховання футбольної зміни, а й створює умови для виведення дітей і підлітків з вулиці.

Але  гостро стоїть питання фінансування футболу, як виду спорту. Зараз встановлені чіткі вимоги щодо різних критеріїв: кадрових, інфраструктурних, фінансових, спортивних. Всі вони мають відповідати  встановленим нормам. І при різній сфері спрямованості даних критеріїв, їх успішність і відповідність в цілому залежить від фінансування

 Але для успішного функціонування  збірної команди  міста потрібні немалі фінансові вливання. Заявковий внесок, витрати на проїзд, оплата суддівства (офіційна), футбольна форма, м’ячі, утримання стадіонів та їх підготовка до матчів, винагорода для футболістів за зіграні матчі – все це витрати, які хтось повинен нести. Обговоривши  дане питання,  очільник міста  рекомендував членам Асоціації футболу у Новобузькому районі провести відповідні обрахунки , які необхідні для  утримання  команди , та направити лист   на розгляд депутатам  Новобузької міської ради.