Сьогодні, з нагоди 76-річниці вигнання нацистських окупантів з України,  в місті Новий Буг  відбулась урочиста церемонія покладання квітів до Обеліску Слави за участі міського голови Максима Лагодієнка, керівників району ,голови районної ветеранської організації Світлани Федунець та ветеранів.  Цього дня вшановують пам'ять всіх українців, які віддали життя, виганяючи нацистських окупантів .

Фото без опису

76 років тому міста та села України були остаточно звільнені від нацистських загарбників. Найбільша цінність будь-якої держави - люди - отримали мирне небо над головою. І сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, завдяки кому це стало можливим. Пам’ять тих, хто самовіддано рятував рідну землю і здобув перемогу над окупантами, назавжди жива у наших серцях!”, - відмітив  у своєму виступі міський голова Максим Лагодієнко.

Фото без опису

Він додав, що в День визволення України від фашистських загарбників ми із сумом і гіркотою згадуємо про події Другої світової війни, які мали трагічні наслідки для кожної української родини. Очільник міста наголосив, що подвиг ветеранів тієї війни є еталоном мужності та патріотизму.

“І скільки б не минуло часу, ми завжди пам’ятатимемо, якою жахливою є війна і якою ціною дається перемога життя над смертю”, - зазначив  Максим Олександрович та передав подарунок  для  ветерана війни Забабуріна Миколи Борисовича.

Міський голова також підкреслив, що й сьогодні українці продовжують самовіддано боротися за свободу і незалежність.

Всі учасники заходу вшанували загиблих земляків та визволителів Новобужжя  хвилиною мовчання  та поклали квіти до Меморіального комплексу «Обеліск Слави».