11 грудня в актовій залі  Новобузького відділу поліції відбулась зустріч  голів шести  територіальних громад _ Новобузької,Казанківської, Баштанської, Інгульської,  Вільнозапорізької та Софіївської з представниками  Головного управління Національної  поліції щодо реалізації проекту «Дільничний офіцер громади». Участь у заході взяли  Новобузький міський голова Максим Лагодієнко та перший заступник міського голови Сергій Довженко.

Про основні завдання  проекту «Дільничний офіцер поліції» надав роз’яснення старший інспектор з особливих доручень управління превентивної діяльності ГУНП Олександр Козловець. Зокрема, відмітив , що основним завданням ДОП (дільничний офіцер поліції) сьогодні є реалізація програми Community Policing – покращення якості життя людей, підвищення якості послуг, що надаються поліцією людям, попередження злочинності, розбудова взаємної довіри між населенням і поліцією, заохочення людей до участі в житті місцевих громад, забезпечення більшої видимості роботи поліції, посилення соціальної відповідальності.

Важливою складовою ефективної діяльності поліцейських офіцерів громади є їх матеріально-технічне забезпечення, яке покладається на  територіальні громади. Це : 1. Придбання оргтехніки для роботи  поліцейських офіцерів громади. 2. Облаштування кабінетів меблями. 3. Придбання канцтоварів, доступ до мережі Інтернет. 4. Придбання паливно-мастильних матеріалів для службового автотранспорту поліцейських офіцерів громади.

 В ході обговорення,голови  територіальних громад цікавились питанням за чиї кошти буде придбано  спецтранспорт для офіцерів громад.

Також перед присутніми виступив  представник Уповноваженого з прав людини  в Миколаївській області  Вадим Жепало, який  закликав  територіальні громади взяти участь у проекті «Дільничний офіцер поліції» з метою  забезпечення довіри між населенням  і поліцією та  надав роз’яснення основних положень Закону України «Про доступ до публічної інформації».