25 лютого в  залі засідань міської ради відбулась нарада відділу освіти, молоді  та спорту міської ради за участі керівників закладів освіти та заступників директорів з виховної роботи закладів освіти.

 На початку наради, присутні заслухали інформацію  директора КУ  КНП  «Новобузька багатопрофільна лікарня» Володимира Лущенка щодо проведення медичних оглядів для педагогів громади та  вартості медогляду.

Фото без опису

Заступник директора  КУ  КНП « Новобузький центр первинної медико – санітарної допомоги» Наталія  Нагорна ознайомила присутніх з умовами проходження медичного огляду дітей та підлітків, який є безкоштовним. Наталія Миколаївна також проінформувала  присутніх про проведення щеплення проти  ковіду та  повідомила, що в першу чергу   отримають  щеплення  лікарі стаціонарних відділень , військові; в другу чергу – лікарі сімейної медицина, в третю чергу – педагоги. Процедура  щеплення є добровільною та безкоштовною.

Заслухали  учасники наради і начальника  районного  управління Держпродспоживслужби Віктора Кузьміна, який  зупинився на стандартах ХАССПу. ХАССП  у закладах освіти  – важливий інструмент для контролю безпеки харчування. Адміністрація закладів зобов’язана впровадити та постійно підтримувати функціонування принципів системи ХАССПу на харчоблоках.  Керівники закладів освіти звернули увагу на  оформлення  відповідних таблиць та запропонували надати методично – консультаційну допомогу у цьому питанні.

Тоді, учасники наради перейшли до порядку денного наради. Начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Сергій Сотсков  надав слово для виступу  Наталії Художник ( заступник директора  ЦПРДЮ) та Людмилі Діброві (директор МДЮСШ), які проаналізували участь в масових заходах, змаганнях, конкурсах, фестивалях учнями закладів загальної середньої освіти та вихованцями позашкільних закладів.

Фото без опису

Розглянули присутні питання національно – патріотичного виховання як засобу формування соціальної  активності та громадянської свідомості учнів. З цього питання виступили  спеціаліст відділу освіти,молоді і спорту Олена Лагодієнко, директор  ЦПРДЮ Олександра Кравченко, завідувачка ДНЗ № 2  Ольга Тесленко та заступник директора з виховної роботи Новодмитрівської ЗОШ Ірина Новак.

Також обговорили керівники закладів освіти  та дошкільних навчальних закладів  і інші робочі питання. Нарада пройшла у конструктивному руслі.