Під головуванням міського голови Максима Лагодієнка відбулась  щотижнева апаратна нарада за участі заступників міського голови , керівників структурних підрозділів  міської ради та керівників комунальних установ.

На початку наради, перед  присутніми ,виступив  керівник  Новобузького відділення з питань охорони праці  Миколаївського  національного університету Микола Глевенко, який звернув увагу  на проходження інструктажу з охорони праці,  навчань керівників підрозділів, комунальних установ та  отримання відповідних дозволів.

В ході розгляду питань розвитку громади  було  обговорено  стан підготовки до проведення чергової сесії міської ради ,    обговорення   проектів регуляторних актів, проведення роз’яснювальної роботи  щодо проведення кампанії декларування доходів та подання декларацій посадовими особами  органів місцевого самоврядування та депутатами  міської ради. Начальник відділу освіти,молоді і спорту  Сергій Сотсков проінформував ,що заклади освіти перейшли на дистанційну форму навчання,дошкільні заклади працюють у звичайному режимі. Щодо господарської діяльності – для ЗОШ № 9 придбано та встановлено електролічильник ,а для ДНЗ придбано бойлер.

Начальник відділу соціального захисту Ірина Сябренко повідомила про хід виконання Програми « Турбота»,встановлення електронної  програми «Соціальна громада» та розроблення інформаційних  карток з надання послуг.

Керівник  КП  «Новобузька багатопрофільна лікарня» Володимир Лущенко та  керівник КП « Центр первинної медико- санітарної допомоги» Валентина Лучна проінформували про стан захворюваності на  ковід – 19 та  проведення  вакцинації. В лікарні перебуває 74 пацієнти  із них – 62  хворі на корона вірус,  8 – з підозрою , та 3 дітей хворих на ковід. Медики повідомили,що  уже 70% медперсоналу  провакциновано. Також по ОТГ проведено щеплення  283 особам. Локалізовано спалах хвороби по  Березнегуватському та Кам’янському старостинським округам Софіївської ОТГ.

Міський голова Максим Лагодієнко доручив начальнику відділу ЦНАП подати заявку ,відповідно до Постанови КМУ, на виділення коштів стосовно облаштування приміщення ЦНАП.

Особливу увагу очільник громади звернув на проведення благоустрою у населених пунктах громади: санітарне обрізання дерев, розчищення чагарників.  Максим Олександрович доручив  керівнику КП « Добробут» Олександру Кияновському  провести   роботи  на  «родінській» території- розчистити греблю,  вивезти несанкціоновані смітники,а по вулиці Стовбовій – зрізати  зарослі дерези,залучити грейдер  для  розрівнювання дороги з метою розширення проїзду частини дороги.

Службі у справах дітей  надано доручення по  розробленню Програми для придбання на умовах спів фінансування житла для дітей – сиріт.

За результатами  наради надано доручення виконавцям.