Сьогодні, 25 серпня  відбулось спільне засідання постійних депутатських комісій з питань планування соціально - економічного розвитку,бюджету,фінансів, комунальної власності,житлово - комунального господарства,інфраструктури,інвестиційної та підприємницької діяльності міської ради та комісія з питань освіти,охорони здоров'я,соціального захисту,культури,туризму,молоді і спорту, депутатської діяльності та законності.

Члени комісії обговорили цілу низку важливих  для громади питань та надали рекомендації для  винесення на розгляд сесії міської ради: положення про преміювання, матеріальне стимулювання та соціальне забезпечення працівників апарату Новобузької міської ради та її виконавчих органів, Статут Новобузького закладу загальної  середньої освіти №1 Миколаївської області в новій редакції, Статут Новомихайлівської початкової  школи Новобузької міської  ради в новій редакції.

Внесення змін  до структури  та  чисельності відділу  освіти молоді та спорту виконавчого комітету Новобузької  міської ради  Миколаївської області та внесення  змін  до  розділу 5 Комплексної  програми профілактики злочинності  та вдосконалення  системи  захисту  конституційних  прав і свобод громадян  Новобузької  міської  ради  на 2020- 2021роки затвердженої  рішенням  сесії  міської  ради  від31.07 2020 року №164.

Про надання в оренду частини нежитлового приміщення за адресою: площа Свободи, 32 Архівному відділу Баштанської районної державної адміністрації, про прийняття в комунальну власність Новобузької міської ради житлового будинку з прилеглими до нього господарськими будівлями та спорудами, земельної ділянки для обслуговування житлового будинку з прилеглими до нього господарськими будівлями та спорудами  та земельної ділянки для ведення  особистого підсобного господарства, що розташовані за адресою: вул. Євдокії Завалій, 69, м. Новий Буг,про прийняття в комунальну власність Новобузької міської ради житлового будинку, земельної ділянки для обслуговування житлового будинку та земельної ділянки для ведення особистого підсобного господарства, що розташовані за адресою: вул. Першотравнева, 99, м. Новий Буг, про внесення змін до структури відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Новобузької міської ради,про надання в оренду частини нежитлового приміщення за адресою: вул. Гребєннікова, 1, м. Новий Буг, що є об’єктом комунальної власності Новобузької міської ради,Новобузькому міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новобузької міської ради, про затвердження Положення про електронні консультації та опитування в Новобузькій міській територіальній громаді, про надання в оренду частини нежитлового приміщення за адресою: вул. Гребєннікова, 1, м. Новий Буг, що є об’єктом комунальної власності Новобузької міської ради, Управлінню соціального захисту населення Баштанської районної державної адміністрації, про надання дозволу на укладення договору тимчасової оренди між комунальною установою «Центр надання соціальних послуг» Новобузької міської ради та Управлінням соціального захисту населення Баштанської районної державної адміністрації Миколаївської області.

Питання «Про утворення комісії з питань регуляторної політики, розвитку підприємництва, торгівлі, послуг та захисту прав споживачів при виконавчому комітеті Новобузької міської ради, затвердження її складу та Положення про комісію» викликало жваве обговорення та рекомендовано  відправити на доопрацювання.

Під час обговорення  питання « Про затвердження Положення про проведення конкурсу на найкращу ескізну пропозицію встановлення в м. Новий Буг пам’ятника  загиблим  учасникам бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції /операції об’єднаних сил, та затвердження  складу комісії.» , депутати обговорили і самі пропозиції щодо  орієнтовної суми вартості  пам’ятника. Також рекомендували запросити на засідання сесії голову ГО «Єдина родина»  для  більш детального обговорення  питання встановлення пам’ятника та  його вартості.

Що стосується  питання «Про надання дозволу на перенесення розважально-демонстраційного закладу «Інгул» (кінотеатр) із фонду культури в приміщення нежитлового фонду», то депутати  вирішили    узгодити дане питання  з Міністерством культури ( фондом культури) та після отримання погодження повернутись до цього питання.

Члени комісії рекомендували на розгляд сесії питання про передачу транспортного засобу  у комунальну власність міста та передача транспортного засобу в оперативне управління на баланс відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Новобузької міської ради.

Додатково, члени комісії заслухали інформацію начальника  фінансового відділу міської ради Світлану Дібрівну щодо внесення  змін до бюджетного рішення  в частині  спів фінансування на придбання шкільного автобуса ( 1 млн.грн з міського бюджету та 1 млн. грн.. за державні кошти) та  виділення додаткових коштів  у сумі 70 тис. грн.. на заходи з відзначення дня незалежності України.

Наприкінці  засідання , депутати розглянули  питання про направлення звернення  депутатів  Новобузької міської ради до депутатів  Баштанської районної ради щодо безоплатної передачі із власності територіальної громади Баштанського району у комунальну власність територіальної громади Новобузької міської ради комунального підприємства « Майно» та  комунального підприємства  « Водопровідні мережі».

Члени бюджетної комісії розглянули заяви громадян .