Цифрові сервіси повертаються до ваших смартфонів.

Тепер знову призначити належного користувача можливо в електронному кабінеті водія. Але і це не все. Команда Головного сервісного центру МВС та Державна IT-компанія ДП Інфотех плідно попрацювали і тепер в кабінеті водія можна ще й скасувати таке призначення.

Належний користувач — це фізична особа, яка на законних підставах користується транспортним засобом, що їй не належить. Й саме вона повинна нести відповідальність за свої дії за кермом.

«Ділитись транспортним засобом в умовах воєнного стану буває життєво важливо. Це може врятувати не одне життя. Також це необхідно з працюючою системою автоматичної фото- та відеофіксації, адже сплачувати штрафи за дії, які не робив, якось нелогічно», — зазначив заступник Міністра внутрішніх справ України BogdanDrapiatyi

Для замовлення послуги належному користувачу в кабінеті водія потрібно мати:

  • посвідчення водія відповідної категорії.

Власнику авто:

  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

 

Щодо скасування призначення належного користувача, для цього існує спеціальна кнопка у кабінеті водія. Вона доступна власникові транспортного засобу. Тобто, власник, який поділився своїм авто, має можливість у будь-який момент передумати та відмінити законне користування.

 

Важливо, ініціювати призначення належного користувача в Електронному кабінеті водія може як власник транспортного засобу, так і водій.

Нагадуємо, раніше разом з Міністерство цифрової трансформації України ми реалізувати послугу призначення належного користувача і в Дії.

Слідкуйте за нашими позитивними новинами. Далі ще більше корисних сервісів у смартфоні. Перемога там, де працюють! Все буде Україна

 

Прес-служба Регіонального сервісного

центру МВС в Миколаївській області