Матеріали до Дня Гідності та Свободи (21 листопада)

 

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали історичними віхами вже новітньої незалежної України.

Рекомендуємо до цього дня провести виховну годину “Україна – країна нескорених!ˮ в закладах освіти, обговорити з учнями цінності, які відстоювали учасники українських революцій, та за які, сьогодні воюють захисники і захисниці у російсько-українській війні, а саме: незалежність та територіальна цілісність, волю, соборність, гідність України та українців. Розповісти учням, враховуючи їх вікові та психоемоційні особливості, про пам’ятні події та визначні здобутки українського народу у цій боротьбі. За можливості просимо до проведення виховної години “Україна – країна нескорених!ˮ залучати учасників Революції Гідності, членів родин Небесної сотні, захисників і захисниць України.

Лист Міністерства у справах ветеранів України від 11.11.2022 № 7909/1.2/5.1-22 ” Щодо проведення виховної години до Дня Гідності і Свободи у закладах освіти”

Матеріали до Дня Гідності та Свободи (21 листопада) для використання в роботі:

1) «Революція Гідності – перший переможний бій цієї війни. ВИСТОЯЛИ МАЙДАН – ПЕРЕМОЖЕМО У ВІЙНІ!»;

2) «ІНФОРМАЦІЙНО-МЕТОДИЧНІ МАТЕРІАЛИ «ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ (21 листопада)»;

3) соціальний відеоролик «Що ти знаєш про Революцію Гідності» (https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1_bmb2UpymcTDIkVR5BIQTrFPTAYY2Rac );

4) зображення – банери цьогорічного відзначення Дня Гідності та Свободи для друку (https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1GKdaEp0SR7vu2_uIhln3WOLr_Sbqm1yT ).