Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області інформує :

 

Пенсійне посвідчення в єдиному порталі державних послуг «Дія»

Завдяки спільним зусиллям Міністерства цифрової трансформації України та Пенсійного фонду України сьогодні пенсійне посвідчення стало доступним для громадян у вигляді цифрового документу у мобільному застосунку «Дія».  

Електронне відображення пенсійного посвідчення з’явиться у тих громадян, хто отримував посвідчення після 2014 року. Пенсійне посвідчення одержувача пенсії за віком підтягнеться в «Дії» автоматично, одержувачам інших видів пенсії необхідно завантажити посвідчення самостійно, а саме:

- прогортати всі наявні документи до кінця;

- натиснути “Додати документ”;

- обрати “Пенсійне посвідченння”;

- додати пенсійне посвідчення.

Пенсіонерам, які отримували пенсійні посвідчення у вигляді книжечки, для можливості відображення в «Дії» слід замінити посвідчення, звернувшись до Пенсійного фонду України online (через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Фонду) або до будь-якого з сервісних центрів Фонду.

Електронне відображення пенсійного посвідчення має таку ж юридичну силу як і пенсійне посвідчення, отримане в Пенсійному фонді України та підтверджує призначення пенсії.

Інформуємо, що порядок оформлення, виготовлення та видачі документів, що підтверджують призначення особі пенсії, затверджено постановою правління Пенсійного фонду України від 03.11.2017 № 26-1 (із змінами).