Алгоритм фіксації руйнувань агропідприємств!  До уваги суб'єктів  агропромислового комплексу!

Інформуємо, що Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Всеукраїнською Аграрною Радою за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО підготувала Алгоритм практичної рекомендації щодо правильної фіксації руйнувань агропідприємств.

Нижче наведено перелік дій, які рекомендовано експертами, але перед цим звертаємо Вашу увагу на те, що у жодному випадку не можна виїжджати на об’єкт, який може бути замінований, як не можна й торкатися вибухонебезпечних предметів.

Отже, як тільки дозволить безпекова ситуація у випадку руйнування майна необхідно виїхати на об’єкт, аби зафіксувати пошкодження та зібрати докази.

Зробити фото та відео – вони допоможуть відтворити подію та покажуть реальну картину втрат. Необхідно зазначити дату, час, місце зйомки, вказавши gps-координати. Знімати потрібно широкі, середні та крупні плани. Сфотографувати об’єкти зйомок із різних кутів, площин та напрямів.

Фіксувати пошкодження будівель і несучих конструкцій, їхній характер, приблизну площу пошкоджень. Знімати пошкоджене обладнання, техніку та інші втрати.

Відео зйомка має бути безперервною. Утримувати кожен відеокадр якомога стійкіше, щонайменше 10 секунд. За можливості, зняти панораму. Потрібно коментувати все, що фільмуєте.

Ці відео та фото не можна змінювати: обробляти у спеціальних редакторських програмах.

Далі потрібно скласти протокол обстеження або акт фіксації за участю трьох осіб. Першою особою можете бути ви (людина, яка оглядала об'єкт), другою – громадянин України (наприклад, мешканець села), третьою – представник місцевої адміністрації.

У цьому документі необхідно детально вказати:

що саме відбулося;

коли і де;

додати всю зібрану інформацію під час фіксації завданих збитків.

Крім того, надати усю відому інформацію щодо військових дій, залучених осіб, видів зброї тощо.

Якщо пошкодження неможливо зафіксувати одразу, про це обов’язково потрібно зазначити в документах.

Більше інформації щодо методології фіксації та документування збитків за посиланням: https://bit.ly/3RIYCkD.

Можна додавати також задокументовані пошкоджені об’єкти до Інтерактивної мапи руйнувань агросектору України: www.agrirecovery.com.ua.

Документування втрат аграрних підприємств внаслідок військової агресії росії прпоти України

 

Відновлено автоматичне формування довідок про нормативну грошову оцінку сільськогосподарських земель

 

ДО УВАГИ АГРАРІЇВ        Новобузької міської ради

    За  інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України

аграріям необхідно вчасно подавати інформацію щодо звільнених працівників підприємств, установ, організацій аграрного комплексу для анулювання броні та відстрочки від призову, які були заброньовані  за пропозиціями Мінагрополітики України.

  Крім того, при звільненні з роботи заброньованого працівника просимо надавати інформацію до Мінагрополітики України згідно запропонованої таблиці із запропонованим листом, не пізніше одного робочого дня з дати звільнення.

 За посиланням:

деталі https://bit.ly/3AZzxfl;

порядок бронювання військовозобов’язаних https://bit.ly/3z0WjSC