У міській раді відбулась  робоча зустріч з проектантами  інжинірингової кампанії,які займаються   розробкою генерального плану міста .Участь у зустрічі взяли начальник відділу  житлово – комунального господарства міської ради  Роман  Вакарь, інженер – землевпорядник міської ради Інна Петраківська, начальник організаційного відділу міської ради Вадим Філіпський та представники місцевих ЗМІ.

Фото без опису

Генеральний план населеного пункту є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, призначеної для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту.

Послідовність виконання робіт з розроблення генерального плану населеного пункту та документації із землеустрою визначається будівельними нормами, державними стандартами і правилами та завданням на розроблення.

Вимоги до складу та змісту генерального плану населеного пункту викладені у ДБН Б.1.1-15:2012 «Склад та зміст генерального плану населеного пункту».

Генеральний план населеного пункту розробляється та затверджується в інтересах відповідної територіальної громади з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.

 В ході  обговорення проекту  генерального плану представниками органу влади ,які є замовниками генерального плану  , були висловлені окремі зауваження   по проекту та  внесені пропозиції по окремим розділам.

Проектанти  прийняли всі зауваження та пообіцяли  зробити відповідні  зміни в проекті відповідно до державних стандартів та інтересів громади.

Розроблені в установленому порядку проекти містобудівної документації підлягають громадському обговоренню, яке буде проведено згідно  термінів.