У Новому Бузі додатково закуплять обладнання і медикаменти для виявлення та лікування інфекційних хвороб, а також засоби індивідуального захисту для персоналу інфекційного відділення   лікарні та  сімейних лікарів. На це з міського бюджету виділять 177 тисяч гривень.

Фото без опису

Таку рекомендацію  прийняли  міський голова та депутати на сьогоднішньому  засіданні  постійної депутатської комісії з питань планування  та бюджету Новобузької міської ради.

Ряд заходів ми вже провели по наших лікарнях. Але необхідно закупити додатково обладнання, медикаменти, захисні засоби для медичного персоналу, – сказав міський голова  Максим Лагодієнко  Дай Бог, щоб коронавірус нас обійшов. Але закликаю всіх новобужан слідкувати за своїм здоров’ям і в разі перших симптомів, схожих на ГРВІ, одразу звертатись до сімейного лікаря-.

Фото без опису

Враховуючи актуальність даного питання , розпорядженням  міського голови , сесію міської ради   буде проведено   завтра ,24 березня, о 10.00.год.

Коронавіруси – це велика родина респіраторних вірусів, що можуть спричиняти легкі захворювання, як застуда, та серйозні — наприклад, атипову пневмонію. Коронавіруси також часто мутують і швидко змінюються. Такі коронавіруси вперше були ідентифіковані в середині 1960-х років. Разом з новим штамом коронавірусу, який зараз активно поширюється в Китаї та інших країнах, їх існує вже сім. Новий штам коронавірусу відомий під назвою 2019-nCOV. Спалах пневмонії, викликаної цим досі невідомим збудником, зафіксували в китайському місті Ухань у грудні 2019 року.