Проблема каналізаційних систем та  очисних споруд -  є однією із найбільш болючих  проблем нашого міста. У  закладах загальної середньої освіта  міста  дане питання  теж не є винятком.

 Незадовільний технічний стан  зовнішньої каналізації  ЗЗСО № 4 спонукав в.о. директора  ЗЗСО № 4 , депутата міської ради Чичкан Тетяну звернутись  за допомогою до міського голови . Питання  проведення реконструкції зовнішньої каналізації  одного з наймолодших закладів освіти міста,Тетяна Миколаївна підняла ще два місяці назад.

Фото без опису

Можливо, може здатися,що  питання проведення ремонту каналізації під час карантину, в умовах, коли вся країна перебуває в надзвичайній ситуації є не на часі, але ж  дана проблема  нагальна  та вирішує гідні побутові умови перебування наших дітей в школі.

Фото без опису

Депутат міської ради Світлана Шашкеєва спільно з міським головою Максимом Лагодієнком залучили спеціалістів для  обстеження технічного стану зовнішньої каналізаційної системи школи. При обстеженні  було встановлено, що роботи дуже багато та і кошти потрібні чималі. Але проблему треба вирішувати, адже учні потребують кращих умов перебування. Депутат  міської ради Світлана Шашкеєва взяла на себе  фінансову сторону проведення  модернізації каналізаційної системи школи. Міський голова надав допомогу в оформленні дозвіллєвих документів, адже роботи треба зробити ,не  порушуючи проектної документації.

Фото без опису

Приватний підприємець Олександр Шашкеєв провів всі роботи по  реконструкції зовнішньої каналізації ,задіявши  при цьому  свою власну сучасну техніку. Було розроблено ґрунт у відвал екскаватором та доробка вручну,  проведено демонтаж старих та улаштування нових круглих збірних залізобетонних каналізаційних колодязів ,приєднано каналізаційні трубопроводи до існуючої мережі, улаштувано щебенева основа під трубопроводи, укладено трубопроводи , засипано траншеї і ями, завезено  та розрівняно землю.  Роботи виконували   бригада робітників  підприємця Олександра Шашкеєва, батьки та вчителі .

Завдяки злагодженій та бездоганній роботі всіх зацікавлених сторін, роботи було зроблено у найкоротший термін.

Слід відмітити  високий професіоналізм та чітку, організовану роботу  підприємця Олександра Шашкеєва,який перейнявся  проблемою та особисто контролював хід робіт.

Проведена реконструкція  забезпечить якісне, надійне та безпечне функціонування каналізаційної системи школи № 4.