Вчора заступник голови ОДА Олександр Трайтлі та начальник обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру Олександр Ігнатенков відвідали с. Воронівку Вознесенського району, де виявлено перші випадки захворювання COVID-19 на території Миколаївської області.
Проінспектувавши карантинний пост на в’їзді в село та поспілкувавшись з місцевими жителями Олександр Трайтлі відмітив, що інфраструктура життєзабезпечення села працює в штатному режимі, магазини забезпечені продуктами харчування, місцева влада працює на місці надзвичайної ситуації.

Фото без опису
Нагадаємо, що пункт пропуску в село Воронівка Олександрівської ОТГ Вознесенського району був облаштований у зв’язку з виявленням у селі хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-coV-2.
На ПП забезпечено цілодобове чергування працівників правоохоронних органів, медичного працівника та працівника управління Держпродспоживслужби у Вознесенському районі, які здійснюють контроль за переміщенням мешканців населеного пункту, проводять вимірювання температури пірометром та дизенфекцію транспорту.
Крім того забезпечено перекриття ґрунтових доріг в межах населеного пункту, а саме на сусіднє село Таборівка та Єланецьку трасу.
«Закликаю всіх зберігати спокій та дотримуватися рекомендацій лікарів.
В разі погіршення самопочуття телефонуйте сімейному лікарю чи в службу 103», - підкреслив Олександр Трайтлі.
Також була проінспектована Новоодеська ЦРЛ на предмет поінформованості працівників лікарні на випадок підозри у пацієнта COVID-19 та наявності у медперсоналу захисних засобів у приймальному та інфекційному відідленях.