Сьогодні,30 червня, міський голова Максим Лагодієнко провів зустріч з начальником сектору превенції Новобузького ВП  Сергієм Королем за участі працівників апарату Новобузької ОТГ та дільничних офіцерів поліції Новобузького ВП.

На початку зустрічі  Сергій Король представив  дільничних офіцерів поліції,які обслуговують територію громади : дільничний офіцер поліції Гарбузюк Юрій та старші дільничні офіцери поліції  Самохвалов Юрій  та Кравчина Олександр .

Фото без опису

 Міський голова Максим Лагодієнко  запропонував  начальнику сектору превенції проінформувати присутніх щодо впровадження на території громади  реформування служби дільничних офіцерів поліції. Сергій Король повідомив,що уже декілька років іде реформа служби дільничних офіцерів поліції під назвою «Поліцейський офіцер громади».

Завдання національного проекту “Поліцейський офіцер громади” – зробити такого правоохоронця функціонально й процесуально самостійним. Він має стати першим, до кого звертатимуться люди, котрі стикнулися зі злочином чи несправедливістю, і першим, хто запобігатиме кримінальним діянням і правопорушенням на підзвітній території. Причому, територія ця буде обмежена лише однією дільницею, де правоохоронець і сам мешкатиме, а не відвідуватиме, як більшість дільничних, “наїздами”. Словом, такий офіцер має стати невід’ємною частиною самої громади. При цьому він звітуватиме не лише перед поліцейським керівництвом, а й перед громадою, рекомендації якої враховуватимуть при подальшому продовженні контракту із офіцером, а також при ухваленні рішень щодо його заохочення чи покарання.

Поліцейський офіцер громади матиме службовий автомобіль, що  повинні забезпечити зусиллями громади.. Також у його розпорядженні будуть облаштоване ( знову ж таки за кошти громади)  необхідною офісною технікою приміщення і планшет – для дистанційного отримання завдань (причому, не щодня, як дотепер, а одразу на два тижні) та ведення документації. І в електронний вигляд перейде увесь документообіг.

І головне: проект змінить підходи до роботи дільничного із людьми. Основним завданням нових офіцерів буде завдяки повсякденній профілактичній та просвітницькій роботі запобігати можливим злочинам і надзвичайним подіям. При цьому поліцейський офіцер громади має орієнтуватися на потреби місцевого населення, постійно контактувати із мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на підзвітній території. А в разі необхідності, при виникненні небезпечних ситуацій, на допомогу офіцерові приходитимуть наряди груп реагування патрульної поліції.

Очільник міста повідомив,що  в планах міської ради  передбачено створення комунального підприємства «Правопорядок» .що стане  реальною підтримкою  офіцеру громади,а в подальшому ,можливо, і перейде у  структуру  офіцерів громади. Максим Олександрович запевнив, що  ми готові до співпраці та конструктивного діалогу на благо мешканцям громади.