Сьогодні,02 липня, під головуванням  секретаря міської ради Сергія Сотскова відбулось позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС за участі  заступника голови райдержадміністрації Михайла Петраковського. На комісію була запрошена  голова правління  райспоживтовариства Катерина Волкожа. Члени комісії розглянули питання  роботи ринків «Ранкового» та «Центрального» в умовах карантину. Секретар міської ради Сергій Сотсков повідомив,що при міській  раді створена  робоча група  по перевірці  суб’єктів господарювання  на виконання вимог Постанови КМУ №500.  Під час роботи Центрального ринку  робочою групою та  санітарним лікарем  району було виявлено низку порушень вимог Постанови КМУ № 500  та Постанови Головного державного санітарного лікаря.

Фото без опису

В ході обговорення,  начальник РУ Держпродспоживслужби Віктор Кузьмін поцікавився чому не працює  молочний павільйон на ринку,звернув увагу на недопущення  в умовах  карантину стихійної торгівлі. Також відмітив,що з липня  починають  роботу спеціальні перевірки з відео - фіксацією виявлених порушень та накладенням штрафу за недотримання  вимог  постанови Головного  державного санітарного лікаря та Постанови  КМУ №500. Заступник голови райдержадміністрації Михайло Петраківський відмітив,що карантин продовжується,нехтувати  вимогами неможна,адже це безпека людей. Звичайно ,робота  по ринку проведена,забезпечено  температурний скринінг, масочний режим,дезінфекція  поверхонь, але недостатньо. Як зауважив  Михайло Васильович «поки були  працівники Держпродспоживслужби,  карантинні вимоги  дотримувались, тільки вони пішли, знову  все стало,як і було»

Фото без описуДотримання вимог 

. Голова правління РСТ Катерина Волкожа проінформувала, що з працівниками  ринку проведено роз’яснювальну роботу по дотриманню вимог карантину, але не всі відвідувачі ринку виконують вимоги . Обговоривши всі  аспекти  щодо дотримання вимог  карантину на території громади,члени комісії вирішили надати дозвіл на  роботу ринку «Центрального»,але за умови дотримання вимог  Постанови КМУ та рекомендацій місцевої  комісії з питань ТЕБ та НС .

Також члени комісії   рекомендували  Новобузькому ВП  активізувати роботу щодо здійснення контролю за дотриманням вимог в умовах карантину.