14 липня відбулось засідання 9 сесії міської ради УІІ скликання під головуванням   міського голови Максима Лагодієнка. На порядок денний винесено було 33 питання. Із 26 обраних  депутатів  ,в сесії взяли участь 21 депутат.

Фото без опису

Перед початком роботи сесії  міський голова та депутатський корпус привітали з днем народження  депутатів,які святкували свої  дні народження у міжсесійний період. Свою роботу депутати розпочали з затвердження форми  договору  з Новобузьким  мисливсько – рибальським  господарством щодо утримання,охорони та відтворення  полезахисних лісових смуг території  громади. До депутатів звернувся  голова даного  об’єднання Михайло Бєлінський підтримати їхню ініціативу .

Фото без опису

В ході роботи сесії  було  внесено зміни та доповнення до рішення міської ради від 06 березня 2018 р. № 333 «Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку м. Новий Буг на 2018-2020 роки», затверджено звіт про виконання бюджету Новобузької міської ради за І квартал 2020 року,затверджено Проєкт Новобузької міської  ради «Забезпечення благоустрою населених пунктів Новобузької міської ради шляхом придбання техніки та обладнання для збору та вивезення твердих побутових відходів», затверджено місцеві податки та збори на території Новобузької міської ради( які вступають  у дію з 01 січня 2021 року),затверджено Положення про Старосту старостинського округу  Новобузької міської ради,затверджено  Положення про постійні депутатські комісії, створено сектор культури та туризму міської ради, створено відділ освіти,молоді і спорту  міської ради  та створено  комунальну  організацію «Правопорядок».

Депутат обласної ради Олександр Бондар проінформував  присутніх про виділення коштів на ремонт комунальних доріг міста Нового Бугу. Це будуть вулиці у першу чергу Міхновського ( 2,6 млн. грн.) у напрямку до РЕМу  та частина ділянки вулиці Героїв Небесної Сотні ( 700 тис. грн.)  На міську рада покладено завдання  виділення коштів для виготовлення проєктно – кошторисної документації та проходження експертизи.

Заслухано було  інформацію  і головного лікаря КНП «Новобузька центральна лікарня» Володимира Лущенка про витрачені кошти та  пропозицію про проект реконструкції  одного з приміщень   лікарні під житло для медиків. Дуже жваво присутніми була обговорена ситуація про  надання послуг лікарні з теплопостачання  компанією «Банісса Енерджі». Компанія підвищила тариф настільки, що є сенс подумати про альтернативні види опалення для лікарні.  Депутат міської ради Василь Гаврилюк настільки активно  відстоював інтереси компанії «Банісса Енерджі», що у присутніх  склалось враження , що депутат забув про свої депутатські повноваження. В  Законі « Про статус депутатів місцевих рад» підкреслюється, що депутат    місцевої    ради – це, в першу чергу,  «представник   інтересівтериторіальної   громади,   виборців   свого   виборчого    округу, тому зобов'язаний    виражати    і    захищати   їх інтереси,  виконувати їх доручення в межах своїх повноважень, наданих законом»,   а   не  проводити рекламу вищевказаної компанії, яка завищує тариф, а оплата на комунальні послуги іде з бюджету міської ради.

Блок земельних питань був  досить значним, але так як обговорення відбулись на засіданнях постійних комісій, то рішення були прийняті депутатами без значних обговорень.

Засідання сесії пройшло у конструктивному руслі.

https://rada.info/upload/users_files/04056598/77584c106e1aded7bd1faafccb6dbcc8.zip