Новобузька  об’єднана територіальна громада вкотре повідомляє ,  що  податкові повідомлення  - рішення  по земельному податку з фізичних осіб ( власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі)  знаходяться в Новобузькій міській раді за адресою : м.Новий Буг  Площа Свободи, 42 в кабінеті № 8  (відділ з питань земельних відносин та агропромислового комплексу). Сплата податків це не лише конституційний обов’язок кожного громадянина, а й можливість покращити стан місцевих бюджетів, соціально-культурний розвиток громади та добробут самих громадян.

 

   ( У разі якщо платник податків має у власності декілька земельних ділянок, щодо яких необхідно провести звірку даних, для її проведення такий платник податків має право звернутися до контролюючого органу за місцем знаходження будь-якої з таких земельних ділянок.

Платники плати за землю мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельних ділянок для проведення звірки даних щодо:

розміру площ та кількості земельних ділянок, що перебувають у власності та/або користуванні платника податку, згідно ст. 286.5 ПКУ)

 Згідно  ст. 266.7.3.ПКУ  Платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних щодо:

об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;

розміру загальної площі об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;

права на користування пільгою із сплати податку;

розміру ставки податку;

нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, контролюючий орган за своєю податковою адресою платника податку проводить перерахунок суми податку.

У випадку прострочення сплати , передбачена відповідальність у вигляді штрафу : при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу; при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, —у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

 

     Нагадуємо, що 29 серпня 2020року  спливає термін сплати податкових зобов’язань по земельному податку та податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки (нежитлові та житлові об’єкти ) за  2020рік.