До Новобузького  міжрайонного управління Держпродспоживслужби Миколаївської області надійшли інформаційні повідомлення від 19.11. 2020 року № Вн-14.4.1/5031/20 «Щодо повідомлення RASFF від 13 листопада 2020 року № 2020. 4964-fup 1», інформує.

Фото без опису

           До Держпродспоживслужби надійшло інформаційне повідомлення Системи RASFF стосовно виявлення міграції первинних ароматичних амінів (0,37 мг/кг – ppm) з порціонних ложок, що експортувалися з Фінляндії (виробник: Fiskars Finland Oy Ab, Helsinki) до Королівства Данія (вантажоодержувач: Fiskars Danmark A/S, Glostrup) та до України (отримувачі: ТОВ «Світ-Україна», вул. Київська, 8, м. Вишневе, Київська обл., 08132; ТОВ «Т2 СТРОЙ», просп. Повітрофлотський 92 Б, м. Київ, 03036 ).

          Відповідно до статті 20 та статті 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», з метою запобігання 2 забрудненню харчових продуктів ароматичними амінами при контамінації з порціонними ложками, вищезазначену інформацію довести до відома операторів ринку, діяльність яких пов’язана з обігом порціонних ложок. У разі виявлення вищезазначеної продукції інформувати негайно управління Держпродспоживслужби в Новобузькому районі на електронну адресу nbug_dpss@dpssmk.gov.ua

 

Начальник Новобузького

міжрайонного управління                                              Віктор КУЗЬМІН