У понеділок, 14 грудня 2020 року, начальник відділу совіти,молоді і спорту міської ради Сергій Сотсков  та  представники  Новобузької міської ради ,голова райдержадміністрації Наталія Завальнюк разом з  головою районної спілки чорнобильців Володимиром Тяпаєвим та головою  ветеранської організації Світланою Федунець за участі   ліквідаторів аварії на ЧАЕС, представників районної   служби ДСНС поклали квіти до пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи та хвилиною мовчання вшанували пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Фото без опису

14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. По суті, це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху

Ми повною мірою розуміємо, наскільки велику і масштабну справу зробили ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи, які спроектували і побудували об’єкт, аналогів якому немає у світі, всього за сім місяців.

Минає рік за роком після найстрашнішої в світовій історії техногенної катастрофи, а в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій. Тому ми маємо берегти пам’ять про події того дня аби таких помилок більше не повторювалось.

Ліквідаторам аварії на ЧАЕС від  керівників  громади та району  були вручені  грамоти та цінні подарунки.