Нині проблема сміття стала наріжним каменем для всіх українських громад. Новобужжя територія , яка  має зручне географічне розташування ,яке сприяє  розвитку туризму. І все б добре, якби не сміття.

Новобузькою міською радою систематично проводяться роботи по впорядкуванню міського сміттєзвалища. Але не завжди можна встигнути за  тими людьми,які хаотично  викидають сміття.

Фото без опису        Фото без опису

На міському сміттєзвалищі зараз прибрано…не те що було  тиждень назад.

Але це не тому, що люди не смітять , на жаль. Для   розчищення хаотичних куп сміття,міська рада залучає підрядну організацію зі спецтехнікою. А це відповідні кошти з наших податків,які б ми могли залучити для  інших потреб розвитку громади.

Поки самі люди не усвідомлять, що  чисте  навколишнє середовище - це продовження нашого життя, купи сміття продовжуватимуть рости. Ось і сьогодні, міський голова Максим Лагодієнко доручив  директору КП «Добробут»  Олександру Кияновському та спеціалістам міської ради  обстежити  територію міського сміттєзвалища щодо вивезення сміття  мешканцями громади та підприємствами у  спеціально відведені місця. Але,знову бачимо ,як  самі  жителі ,не довозячи  побутові відходи до  відведних місць, висипають  відходи  де  хочуть :  посередині дороги, з одного краю, з другого… Знову купи сміття…

Новобузька міська рада звертається до жителів громади,підприємств,установ з проханням вивозити  побутові відходи лише у відведені місця.

Відповідно  до  законодавства України  та розроблених  Правил благоустрою  та  Правил  надання  послуг  з  вивезення  побутових  відходів  за засмічення  території  населених   пунктів   передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.

Висновки робіть самі…… поки не змінимося ми, світ не зміниться.