Державна політика України у сфері місцевого самоврядування спирається на інтереси жителів територіальних громад і передбачає децентралізацію влади – тобто передачу від органів виконавчої влади органам місцевого самоврядування значної частини повноважень, ресурсів та відповідальності. За законом, соціально важливі об’єкти спільної власності територіальних громад району - заклади освіти, культури, охорони здоров’я та інші - мають бути передані у комунальну власність територіальних громад та відповідно фінансуватися за рахунок коштів їх бюджеті.

Фото без опису

Сьогодні, у нашій громаді, триває процес передачі майна з районного рівня у комунальну власність громади. Тож , після ліквідації Новобузького району, відповідно до рішення новоствореної Баштанської районної ради, виконавчий комітет міської ради проводить організаційні роботи та відповідні заходи по підготовці актів приймання- передачі об’єктів спільної комунальної власності сіл, селищ, міст  колишнього Новобузького

району у власність територіальної громади.

Працівники  виконавчого апарату  міської  ради займаються прийняттям відповідних приміщень та іншого майна з оформленням необхідних документів згідно з вимогами діючого законодавства. Це має забезпечити безперервність та належне функціонування закладів освіти, культури, соціального захисту,охорони здоров’я, на території нашої об’єднаної громади у цей перехідний період.