Про необхідність одержання допуску (посвідчення) на право роботи із пестицидами і агрохімікатами

    Правові відносини, пов’язані з державною реєстрацією, виробництвом, закупівлею, транспортуванням, зберіганням, торгівлею та безпечним для здоров’я людини і навколишнього природного середовища застосуванням пестицидів та агрохімікатів, визначення прав та обов’язків підприємств, установ, організацій та громадян, а також повноваження органів виконавчої влади і посадових осіб регулює Закон України  «Про пестициди і агрохімікати». Відповідно до ст.11 цього Закону особи, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами та агрохімікатами, повинні мати допуск (посвідчення) на право роботи із зазначеними пестицидами та агрохімікатами.

Фото без опису

    Порядок отримання допусків (посвідчень) затверджено Постановою Кабінету Міністрів №746 від 18.09.1995року. Відповідно до цього порядку підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання робіт з пестицидами та агрохімікатами і медична книжка з висновками медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров’я.

    «Підприємці, установи, організації усіх форм власності та громадяни зобов’язані у сфері захисту рослин допускати до робіт, пов’язаних із транспортуванням, зберіганням, застосуванням засобів захисту рослин, їх торгівлею, лише тих осіб, які пройшли спеціальну підготовку, та мають на те відповідне посвідчення і допуск, що видаються центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері захисту рослин, щороку» - зазначено в п. 2.ст. 18 Закону України «Про захист рослин».

   Пройти навчання та отримати допуск можна за адресою: м. Новий Буг, вул. Гребеннікова, 1, контактний телефон  068 0837 841.

   Нагадуємо, про те, що відповідальність за порушення законодавства у сфері захисту рослин несуть особи, винні у непроходженні спеціальної підготовки та неотриманні відповідного допуску та посвідчення на право проведення робіт, пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею засобів захисту рослин, що тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову відповідальність згідно із Законом України «Про захист рослин».

  Головне  управління  Держпродспоживслужби  в  Миколаївській  області

PS.   Про терміни та умови проведення медичного огляду звертатися до директора (головного лікаря) КП «Новобузька  центральна районна лікарня» Лущенка Володимира Вікторовича за тел. 098 825 8112