Сьогодні,25 лютого, за дорученням  міського голови Максима Лагодієнка , заступник  міського голови Людмила Сотник, секретар міської ради Валентина Остапенко та голова ветеранської організації Світлана Федунець привітали з  ювілейним 95-річним  днем народження  учасника війни, в'язня концтаборів, ветерана праці - Шинкарьову Євдокію Олексіївну. Гості  вручили ювілярці квіти, цінний подарунок , побажали доброго здоров'я та  довгих років життя.

Ім’я Євдокії Олексіївни знайоме новобужанам, адже у нашому місті вона народилася, тут пройшли дитинство і юність, тут трудилась і сумлінною працею здобула авторитет та повагу.

У 1941 році у мирне житті молодої дівчини вихором увірвалася війна і в одну мить все змінилося – Євдокію вивезли на підневільні роботи до Польщі, а згодом – у концтаборі Німеччини. Найбільше поневірянь і жахіть зазнала в Бухенвальді. Додому повернулася у травні 1945 року. Це було справжнє свято! Всі раділи її поверненню додому після кількох років розлуки з рідним краєм.

Трудовий шлях Євдокії Олексіївни – приклад сумлінності і відповідальності. Учні і вчителі ЗОШ №1 добре пам’ятають усміхнену і привітну Є.О. Шинкарьову, яка багато років працювала тут секретарем і щедро ділилася з усіма своїм досвідом та спогадами про те, що довелося пережити і не зламатись.