Шановна громадо, керівники підприємств різних форм власності!

Традиційно, навесні, ми проводимо загальногромадські акції з благоустрою. Завдяки широкій підтримці трудових колективів, учнівської та студентської молоді, небайдужих жителів цей період великого весняного прибирання є підтвердженням того, що наші громадяни зацікавлені в створенні безпечного довкілля.

 Звертаюся до вас із проханням активно взяти участь у проведенні щорічного місячника   благоустрою,– вийти на вулиці, впорядкувати та прибрати прилеглі території, присадибні ділянки, провести розчистку дерев.

Нагадую, що підприємства, установи, організації, незалежно від відомчої належності, громадяни, що мають будинки на правах приватної власності, юридичні і фізичні особи зобов’язані вчасно виконувати прибирання прилеглих та закріплених за ними земельних ділянок (очищення від сміття та бруду, будівельного матеріалу, прибирання гілля та ін.), дотримуватися чистоти і підтримувати утримувати в чистоті і порядку багатоквартирні житлові будинки й інші об’єкти соціального призначення.

Фото без опису

На території міста не допускається складування побутового і будівельного сміття, побутових відходів, тари, складування дров, опалого листя в невстановлених для цього місцях, у разі порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою територій населених пунктів передбачається відповідальність – накладення штрафів на громадян.

Долучаться до спільної справи також керівництво Новобузької міської ради, депутати та працівники міськвиконкому– за кожною установою організацією закріплена окрема територія.

Усе сміття, зібране під час суботника у місцях загального користування, буде вивезено спеціалізованою технікою, яку забезпечує міська влада.

Водночас наголошуємо на забороні спалювання сухої трави, адже це несе школу як природі так і людям.

Звертаю увагу, що буде активізована робота КО «Правопорядок – 2020» в напрямку притягнення до адміністративної відповідальності  недобросовісних громадян, які  викидають сміття у неналежних місцях, створюючи стихійні сміттєзвалища обабіч доріг, у лісопаркових зонах тощо. А також – власників тимчасових споруд, які не прибирають поблизу своїх об’єктів, як це передбачено Правилами благоустрою Новобузької громади.

Новобузька  міська рада звертається до керівників підприємств, установ, громадських організацій, громадян з проханням долучитись до місячника  благоустрою та навести лад на  своїх територіях, посадити дерева та квіти.

Кожен мешканець Новобузької  громади має змогу долучитись до щорічного місячника з благоустрою. Адже, щоб принести користь суспільству, природі, рідному місту, селу необхідно витратити зовсім не багато часу.  

Разом з тим звертаємо увагу на забезпечення дотримання карантинних обмежень помаранчевої зони, пов’язаних з недопущенням поширення коронавірусної інфекції викликаної  COVID-19, під час проведення місячника та  користуватися засобами індивідуального захисту і дотримуватися соціальної дистанції.

Необхідно пам’ятати, що про природу та чистоту довкілля повинна дбати не тільки держава, але й кожна людина!

 

З повагою Новобузький міський голова                        Максим ЛАГОДІЄНКО