27 травня 2021 року відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань земельної реформи,охорони довкілля та агропромислового розвитку Новобузької міської ради під головуванням голови комісії Олександра Бушка.

Члени комісії розглянули цілу низку земельних питань. Зокрема, надали дозволи на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду, на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки безоплатно у приватну власність, на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування сектору культури та туризму виконавчого комітету Новобузької міської ради, на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування Новобузькій міській раді. Затвердили проекти землеустрою щодо відведення земельної ділянки на цільове призначення якої змінюється, технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення садівництва у власність, перелік земельних ділянок, які підлягають продажу на земельних торгах у формі аукціону окремими лотами та Положення про конкурсну комісію щодо відбору виконавців робіт із землеустрою, оцінки земель та виконавця земельних торгів.

Також члени комісії обговорили та рекомендували на розгляд сесії встановлення місцевих податків та зборів на території міської громади,внесли зміни до рішень міської ради,затвердили Положення про оренду землі на території Новобузької міської ради та створили постійно діючу комісію по установленню факту отруєння бджіл на території Новобузької міської ради. Одноголосно члени комісії проголосували за розірвання договору з ТОВ «БанісаЕненрджіЮкрейн» та припинення договору оренди землі. Дискусію викликало питання щодо передачі в оренду земельної ділянки ТОВ «Агрохімпродукт». Після обговорення, міський голова та члени депутатської комісії вирішили провести громадське обговорення з даного питання і тільки тоді винести знову на розгляд депутатської комісії.

По закінченню комісії, депутати розглянули заяви громадян.