В Україні продовжується нарощування темпів вакцинації, насамперед завдяки збільшенню кількості поставок вакцин від виробників, з якими Україна має домовленості та контракти. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у вступній промові під час засідання Уряду 9 червня.

Прем’єр-міністр підкреслив, що один із пріоритетних напрямків для співпраці з іншими державами є відновлення та активізація туристичного потоку. Так, Денис Шмигаль розповів про документи, які українці зможуть використовувати як підтвердження вакцинації для вільного перетину кордонів та подорожей.В Україні продовжується нарощування темпів вакцинації, насамперед завдяки збільшенню кількості поставок вакцин від виробників, з якими Україна має домовленості та контракти. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у вступній промові під час засідання Уряду 9 червня.

«Перший — це Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Документ видається після проходження повного циклу вакцинації і використовуватиметься для перетину державних кордонів тих країн, які визнаватимуть це свідоцтво», — зазначив Глава Уряду.

Другий документ, за його словами, — так звані «ковідні сертифікати» або «імунні паспорти».

«Ковідний сертифікат» ще у стадії розроблення та буде запроваджений після затвердження міжнародних вимог ЄС та ВООЗ.  Орієнтовно плануємо запуск на липень. Сертифікат можна буде отримати як у паперовій формі в закладах охорони здоров’я, так і в електронній — через Дію. Окрім того, документ міститиме інформацію не лише про вакцинацію, але й про негативні результати ПЛР-тестів чи про одужання після COVID-19 та наявність антитіл», — зауважив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль також відзначив, що всі регіони України перейшли до «зеленої зони». Водночас він закликав всіх українців дотримуватись обмежень, визначених Міністерством охорони здоров’я, та наголосив, що вакцинація й протиепідемічні заходи  — це єдиний шлях подолати пандемію.