ДО УВАГИ ФЕРМЕРІВ!

Наказом Мінагрополітики від 12.07.2021 № 76 затверджено форми заявок щодо надання державної підтримки розвитку фермерських господарств за такими напрямами: часткова компенсація витрат фермерським господарствам, пов’язаних з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами (крім новостворених); фінансова підтримка новостворених фермерських господарств для отримання сільськогосподарських дорадчих послуг; бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) - новоствореним фермерським господарствам; спеціальна бюджетна дотація за утримання корів усіх напрямів продуктивності.

Нагадуємо, що фінансова підтримка надається:

фермерському господарству, яке має чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20 000 000 гривень, у власності та/або користуванні якого перебувають землі сільськогосподарського призначення; зареєстрованому в поточному році фермерському господарству, у власності та/або користуванні якого перебувають землі сільськогосподарського призначення, незалежно від обсягу чистого доходу (виручки).

Часткова компенсація витрат фермерським господарствам, пов’язаних з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами (крім новостворених) (у розмірі 90 відсотків вартості, але не більше ніж 10 000 гривень).

Фінансова підтримка новостворених фермерських господарств для отримання сільськогосподарських дорадчих послуг (надається один раз у розмірі, що не перевищує 36 000 гривень, за умови попередньо укладеного до кінця поточного бюджетного періоду договору та на підставі акта/актів виконаних робіт). За цими напрямами підтримка здійснюється через уповноважений банк, що підписав з Мінагрополітики Меморандум про загальні засади співробітництва. Граничний строк подання документів для отримання фінансової підтримки – 15 листопада поточного року.

Бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) - новоствореним фермерським господарствам (Фермерські господарства протягом перших трьох років після створення (реєстрації в ЄДР) можуть отримати бюджетну субсидію на одиницю оброблюваних угідь (1 га). Субсидія надаватиметься один раз на рік виключно для провадження сільськогосподарської діяльності в розмірі 5 000 грн на 1 га, але не більше 100 000 грн.) Граничний строк подання документів – 30 жовтня поточного року.
Для отримання бюджетної субсидії новостворені фермерські господарства заявки та документи подають до Миколаївського відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств за адресою: м. Миколаїв, пр. Миру, 34, 7 поверх, кім.712. Телефон для довідок: (063) 402-44-44, (067) 813-38-18.

Спеціальна бюджетна дотація за утримання корів усіх напрямів продуктивності (надається на безповоротній основі одержувачам, у власності яких перебуває від п’яти корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства за кожну наявну станом на 1 липня поточного року корову в розмірі 5 000 гривень, але не більше 250 000 грн). Граничний строк подання документів для отримання дотації за утримання корів – 31 серпня поточного року. Заявки та документи надаються департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації за адресою: м. Миколаїв, вул. Спаська, 1, каб.1 Телефон для довідок: (0512) 37 78 27, 37 74 02.

Фото без опису