19 серпня  у міській раді відбулося чергове засідання комісії щодо встановлення пам’ятника учасникам АТО/ООС, яке провела секретар міської ради Валентина Остапенко. Серед присутніх були керівники структурних  підроздлів міської ради та  ветерани - учасники АТО/ООС.

Дане питання піднімалось ще у 2016 році. Його не раз розглядали на різних засіданнях у тодішній райдержадміністрації, провели деякі підготовчі роботи, зібрали певну суму коштів, та, на жаль, справу до кінця не довели.

Тепер у ході обговорення питання дійшли згоди, що такий пам’ятник встановлять у Парку ветеранів неподалік від меморіального комплексу «Обеліск Слави».

Вже було представлено ескіз майбутнього пам’ятника, розглядали можливості благоустрої прилеглої території. Так як учасники АТО висловили побажання обговорити декілька варіантів ескізів, щоб обрати з них найкращий, то вирішили, оголосити  конкурс на  кращу ескізну пропозицію пам’ятника загиблим учасникам АТО/ООС  Новобузької громади. Визначили термін надання пропозицій – 30 календарних днів з дня опублікування відповідного оголошення  на офіційному сайті міської ради та у місцевих ЗМІ.

На найближчій сесії міськради також запланували обговорити питання встановлення пам’ятника  за участю депутатів.