З метою популяризації здорового способу життя, розширення мережі бігунів-любителів, об’єднання різних спортивних спільнот  Новобузької громади та розширення дружніх зв’язків, сьогодні 24 серпня, на міському стадіоні  за ініціативи Новобузької міської ради,з нагоди 30-ї річниці  дня незалежності України відбувся  святково – патріотичний забіг у вишиванках.

Участь у  забігу у вишиванках взяли як  спортсмени , так і  аматори – любителі різних вікових груп. Для наймолодших  дистанція забігу   була 100 м,   для підлітків – 400м.,а для  дорослих – 2 км.  Слід відзначити, до участі у забігу зареєструвалось  майже 100 учасників.

Міський голова Максим Лагодієнко привітав  учасників  забігу з самим головним державним святом та відмітив , що забіг у вишиванках – яскраве патріотичне та родинне свято, свято єдності, коли ми всі згуртовуємся, та усі разом, вдягнені у найкращі вишиванки, беремо  участь у масовому забігу, символізуючи волю та незалежність нашої країни та нації.

Всі бігуни проявили свою волю та  показали  результати. Міський голова нагородив  переможців  усіх вікових груп  медалями за І.ІІ та ІІІ місця. А всі учасники забігу отримали  подарунки та солодощі від міського голови.

Сам забіг пройшов енергійно, із зарядом патріотизму та спортивного настрою. Багато  позитивних емоцій та задоволення  глядачі отримали від найменших учасників та учасниць забігу.

Дуже привітно, патріотично, підбадьорливо, з почуттям гумору та креативно  коментувала забіг та перебіг подій під час забігу  ведуча  заходу – Олена  Альбертін.