29 серпня о 10.00 .год. біля Меморіального комплексу « Братське кладовище» відбудеться  урочиста церемонія покладання квітів  до  могили загиблого учасника АТО/ООС Володимира Мельникова.

29 серпня  День  пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

  Серед загиблих –  і славні сини Новобузького краю, безсмертний подвиг яких золотими літерами вписаний у літопис української бойової слави, це приклад людської мужності і відваги.

Запрошуємо жителів та гостей громади взяти участь в меморіальному заході.

Відповідно до Плану заходів з відзначення в 2021 році Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність,суверенітет і територіальну цілісність України,на території Новобузької  громади буде приспущено Державний Прапор України на адміністративних будівлях органів місцевого самоврядування,державних та комунальних підприємств,установ та організацій .

Довідка.

   Відзначають День пам’яті захисників України саме 29 серпня, оскільки цього дня в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі. Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

Фото без опису