В зв’язку з встановленням державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) "жовтого" рівня епідемічної небезпеки на всій території України з 23 вересня, сьогодні відбулось засідання  комісії ТЕБ та НС Новобузької міської ради.

Було вкотре наголошено на організації проведення вакцинації працівників закладів освіти (не лише педагогів), родичів здобувачів освіти.

Також, в зв’язку з дією «жовтого» рівня епідеміологічної небезпеки, крім маскового режиму, впроваджено наступні обмежувальні заходи:

- масові заходи за участю більше ніж 1 особа на 4 кв. м площі приміщення або території;

- завантаженість закладів культури більше, ніж на 50% місць;

- завантаженість спортзалів і фітнес-центрів більше ніж 1 особа на 10 кв. м;

- робота навчальних закладів, окрім тих, де щонайменше 80% працівників мають "жовтий" або "зелений" COVID-сертифікат.

Зазначені обмеження не діятимуть, якщо понад 80% персоналу і 100% відвідувачів, окрім осіб до 18 років, вакциновані проти COVID-19 однією або двома дозами та пред'явили відповідний сертифікат.

Щодо роботи закладів освіти Новобузької територіальної громади було прийнято рішення припинити роботу ЗЗСО № 7 та № 4,окрім 1-4 класів (початкова ланка продовжує навчатися), в зв’язку з відсутністю вакцинованих працівників в необхідній кількості, яка становить 80% від загальної кількості працівників.

Фото без описуФото без опису