21 грудня відбулась чергова ХІІІ сесія Новобузької міської ради. З 26-ти обраних депутатів, участь у роботі сесії взяли 22 депутати. На порядок денний винесено 66 питань. Перед початком роботи сесії присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих українців в зоні АТО/ООС.

Основні питання, які потребували значної уваги та обговорення - це питання затвердження бюджету Новобузької територіальної громади на 2022 рік та Стратегії розвитку Новобузької громади на 2022 – 2027 роки, Плану реалізації Стратегії розвитку Новобузької територіальної громади на 2022 -2027 роки. Відповідно були внесені зміни до бюджету Новобузької територіальної громади на 2021 рік та до Плану соціально – економічного розвитку громади на 2020 – 2022 роки.

В ході роботи  депутатами було затверджено Комплексну програму соціального захисту населення «Турбота» на 2022 рік та Програму «Поліцейський офіцер громади на 2022 -2024 роки», більшістю голосів підтримали приєднання до Європейської ініціативи «Угода мерів щодо Клімату та Енергії», внесли зміни до переліку адміністративних послуг, які надаються через відділ «Центр надання адміністративних послуг», прийняли з власності Баштанського району у комунальну власність Новобузької міської ради комунальне підприємство «Водопровідні мережі» та комунальне підприємство «Майно».

Також на баланс комунального підприємства «Водопровідні мережі» передані вулична каналізаційна мережа Нового Бугу та свердловини у сільській місцевості для гарантованого водопостачання жителів сіл на території міської ради.

Відповідно до рішення Новобузької міської ради «Про порядок найменування вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у м. Новий Буг», Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та рішення депутатської комісії вулицю Валентини Терешкової перейменовано на вулицюСонячну.

Депутатами розглянуто та прийнято  і цілу низку земельних питань.

Під час засідання представники депутатського корпусу міської ради прийняли важливі для життя нашої громади рішення, що дають додаткові можливості у забезпеченні сталого розвитку Новобузької громади у наступному році.