У зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України, з метою сприяння громадянам у подоланні складних життєвих обставин при Новобузькій міській раді утворено Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань, який координує отримання та надання гуманітарної допомоги.

З моменту реєстрації  на території Новобузької територіальної громади вимушених переселенців, виникла потреба у наданні  гуманітарної допомоги цим людям. Рішенням координаційного штабу, першочергово, гуманітарна допомога надавалась особам, які вимушено покинули свої домівки.

Пізніше, координаційний штаб прийняв рішення надавати гуманітарну допомогу різним верствам населення нашої громади, і , почати з найбільш уразливої категорії населення.

До цієї категорії  віднесено:

  •  осіб ,яким виповнилось 80 +;
  • осіб з інвалідністю 1 та 2 групи;
  •  діти з інвалідністю;
  • багатодітні сім’ї;
  • сім’ї, які мають дітей до 3 років.

І, поступово, всі верстви населення нашої громади будуть охоплені.

Не забуваймо і про вимушених переселенців, які проживають у нашій громаді .

До Новобузької громади почала надходити гуманітарна допомога в рамках проєкта  Президента України «  Допомога кожному громадянину України», яка буде надана кожному жителю громади. Наразі, очікуємо доставку  всього переліку президентської допомоги. Про процедуру отримання допомоги від Президента України  буде повідомлено  на  сторінці Фейсбук міської ради та газеті « Вперед».

На території громади є жителі, які в цей час опинились у складних життєвих обставинах (немає кому допомогти ,або залишились без засобів існування , не  можна  дістати  засоби гігієни для тяжкохворих, тощо)  пропонуємо звертатись до комунальної установи « Центр надання соціальних послуг населенню» за адресою – площа Свободи, 32, телефон «гарячої лінії» 0988064599  Місів’янцева Марина Іванівна.