12 серпня 2022 року, Міністерство аграрної політики та продовольства України запустило онлайн платформу Державний аграрний реєстр (ДАР), яка тепер відкрита для реєстрації для всіх українських аграріїв.

ДАР (dar.gov.ua) – це єдиний цифровий хаб для агровиробників України. Платформа працює подібно до реєстрів сільгоспвиробників, які існують у всіх країнах-членах ЄС. Агровиробники, зареєстровані в ДАР, зможуть подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів.

Зареєструватися в ДАР можуть виробники сільськогосподарської продукції незалежно від розміру, організаційно-правової форми чи напрямів діяльності. Після реєстрації уся ключова інформація про виробника автоматично підтягується в ДАР і може бути перевірена сільгоспвиробником.

Починаючи з 01 вересня 2022 року  у ДАР відкривається у ДАР відкривається прийом заявок в рамках нової програми допомого малим агровиробникам, які мають в обробітку до 120 га  сільськогосподарських угідь  або від 3 до 100 голів корів :

    бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського   призначення від 1 до 120 га для провадження сільськогосподарської діяльності – урозмірі 3100 грн   на 1 га, але не більше 372,0 тис.грн для одного отримувача;

   спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби( від 3 до 100 голів корів) усіх напрямків продуктивності надається на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки,- у розмірі 5300 грн на 1 корову , але не більше 530,0 тис.грн для одного отримувача.

 

Крім того слід відмітити, що суб’єкт господарювання зможе скористуватися на вибір лише одним напрямком. Отримання державної допомоги суб’єктам господарювання агропромислового комплексу буде надаватись виключно через ДАР.

Щоб подати заявку на участь у програмі підтримки, сільгоспвиробник, що відповідає вимогам програми, має заповнити онлайн-форму, за необхідності додати скан-копії документів, і підписати заявку своїм кваліфікованим електронним підписом. Процес обробки заявки можна відстежувати в персональному електронному кабінеті у ДАР в режимі реального часу.

Реєструйтеся на www.dar.gov.ua й відстежуйте інформацію про доступні програми підтримки у своєму електронному кабінеті

Детальніше тут https://bit.ly/3Aeh0d2

У разі виникнення запитань звертатись за телефоном 0680829638 .