За рішенням уряду, жителі населених пунктів, розташованих поруч з лінією фронту, зможуть безкоштовно отримати дрова для опалення власних домівок.

  1. Заяви від мешканців територіальної громади про внесення домоволодіння до списку домогосподарств, які не мають іншої системи опалення, крім дров'яної, і потребують безоплатного забезпечення деревиною паливною, приймаються Новобузькою міською радою до 18 листопада 2022 року включно.                                                  
  2. Разом із заявою надаються такі документи:
  • копія паспорта  громадянина України;
  • копія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду;
  • довідка, що посвідчує статус особи в залежності від їх вразливості ;

-довідка про підтвердження фактичного місця проживання або комісійний акт обстеження умов проживання.

3.Подані заяви з відповідними документами розглядаються робочою групою з організації безоплатного забезпечення населення деревиною паливною у період дії воєнного стану.

За результатами розгляду документів складаються списки домогосподарств, які потребують безоплатного забезпечення деревиною паливною з урахуванням такої черговості:

  • сім'ї, до складу яких входять особи з інвалідністю І групи;
  •   сім'ї, до складу яких входять діти з інвалідністю групи “А”;
  • сім'ї, до складу яких входять тільки непрацездатні особи (пенсіонери, особи з інвалідністю ІІ групи, тощо);
  • сім'ї, в яких виховується троє та більше дітей, в тому числі дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;

4. Під час розгляду  заяв мешканців домоволодінь, які  потребують безоплатного забезпечення деревиною паливною, першочергово до уваги беруться домоволодіння  виключно з  пічним опаленням та такі,  яким з певних причин не була призначена субсидія.

Фото без опису