Уже вдруге наш 191-річний Новий Буг буде відзначати День міста з гордістю і одночасно з великим сумом від того, що досі над рідною Україною літають смертоносні ракети, нашу землю топчуть нападники, а українські герої-захисники самовіддано й мужньо боронять Вітчизну й визволяють її від ворога.

Сьогодні нема інших слів, аніж ті, якими дякуємо всім, хто захищає Батьківщину і свій народ, не шкодуючи власного життя.

Наш перший погляд із щирою вдячністю звернений до матерів і батьків, родин наших воїнів.

Саме тому, що на захист Вітчизни без вагань і страху встали військові і виявили готовність боронити рідний край звичайні жителі, ворог не дістався нашого міста.

Поранений ракетними ударами, але життєстійкий і активний Новий Буг у час війни став місцем жвавої роботи в тилу, де кожен на своєму місці тримав і тримає тиловий фронт боротьби за перемогу.

Не зважаючи на ризики, у нашому місті продовжили свою діяльність колективи всій комунальних і приватних підприємств, господарники доглядають і засівають поля, кожна родина трудом забезпечує власний добробут, а всі разом – продовжуємо зміцнювати нашу громаду, аби після війни продовжити розвиток і реалізувати всі плани, які ми поставили на вимушену паузу через війну.

Найбільше уваги від органів самоврядування, трудових колективів, установ, закладів, підприємств всіх форм власності було приділено справам на допомогу Збройним Силам України, волонтерській роботі, спрямованій на підтримку військових, зокрема і наших земляків, які пішли до війська і в різних формуваннях зі зброєю в руках відстоювали і продовжують відстоювати незалежність нашої держави, її територіальну цілісність.

Діяльність міської ради, всіх її структурних підрозділів – у галузі медицини, освіти, соціального захисту, культури, комунальних підприємств постійно спрямовані на підтримання життєдіяльності на території громади і забезпечення вимушених переселенців умовами для проживання, надання їм необхідної матеріальної і психологічної допомоги, а також у працевлаштуванні.

З початку війни міська громада надає увесь спектр послуг для тих, хто обрав її, щоб перечекати лихоліття, яке нависло над їх власною домівкою. Серед приїжджих – багато дітей, жінок, людей мудрого віку. Не забуваємо про місцевих жителів – працюючих, пенсіонерів, осіб пільгових категорій.

Вся ця робота – найперше сьогоднішнє завдання, щоб вистояти супроти бід, які принесла війна, разом наблизити перемогу і бути готовими після неї продовжувати рухатись вперед – до кращого добробуту, комфортабельності проживання, створення умов для розвитку дітей і молоді, поліпшення обслуговування населення всім необхідним, щоб почуватись всебічно захищеним.

Дякую всім, хто воює і працює, бореться за наше майбутнє!

Наша мета залишається незмінною – перемогти! І тоді відкриються перспективи для найсміливіших бажань та реалізації ідей і проєктів. Тоді День міста буде найрадіснішим за всі часи. Перемога освятить шлях України до європейської сім’ї, а загартування, яке вона проходить у ці жорстокі дні, додасть сили рухатись далі – відроджувати знищене, будувати нове, розвиватись.

Таке найбільше побажання у День міста. Хоч обставини не дозволяють нам зібратись разом, та наші помисли єдині.

Бажаю кожному здоров’я, родинам – благополуччя, колективам – успіхів, бізнесу – розвитку, громаді – дружної роботи і якнайшвидше всім – перемоги і миру!

 

 Новобузький міський голова                          Максим ЛАГОДІЄНКО