Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області інформує:

Мобільний застосунок «Пенсійний фонд»: як авторизуватись

Якщо вам потрібен доступ до електронних сервісів «Пенсійного фонду» України у зручному форматі – користуйтесь мобільним застосунком «Пенсійний фонд».

На сьогодні, близько одного мільйона користувачів (станом на 1 квітня – 950 тисяч користувачів) активно використовують застосунок, щоб комунікувати з Фондом, користуватись впровадженими сервісами – отримувати інформацію про страховий стаж, заробітну плату та ін. Щоб скористатись застосунком «Пенсійний фонд», необхідно завантажити його з App Store чи Google Play на свій пристрій. Мобільний застосунок пропонує три варіанти авторизації: за логіном, за електронним цифровим підписом, за допомогою системи GovID. Авторизація за GovID Це легкий та доступний спосіб авторизації, який дозволяє використовувати всі можливості особистого кабінету, окрім тих, де користувачу необхідно накладати на документи цифровий підпис

. Алгоритм виглядає наступним чином:

1. Оберіть опцію «Увійти за допомогою Bank ID НБУ» (натисніть стрілочку)

2. Оберіть із переліку банк, в якому маєте рахунок, натисніть «Продовжити»

3. Авторизуйтесь в банківській установі та надайте згоду на передачу банком персональних даних, натиснувши «Підтвердити»

4. Перевірте особисті дані, надайте згоду на поширення персональних даних (встановіть відповідну позначку) та натисніть «Продовжити» Авторизація за КЕП (ЕЦП) Необхідно обрати Акредитований центр сертифікації ключів, відшукати сертифікат ключа електронного підпису на пристрою та ввести особистий

Головне управління ПФУ в Миколаївській області 02.06.2023 1400-13-6/36410 2 пароль. Для зручності застосунок пропонує ознайомитись з інформацією про алгоритм копіювання КЕП в застосунок. Цей тип авторизації дозволяє використовувати всі можливості особистого кабінету на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, надсилати заяви, документи та вносити (за необхідності) особисті дані. Авторизація за логіном Необхідно ввести особистий логін та пароль, попередньо отримавши його в територіальному підрозділі Фонду. Цей тип авторизації дозволяє користувачу використовувати лише знеособлені електронні сервіси Фонду.