Фото без описуФото без опису

Сьогодні, 20 червня, під головуванням міського голови Максима Лагодієнка, відбулось засідання позачергової 26 сесії міської ради  З 26 обраних депутатів на сесії були присутні 17 депутатів. Традиційно, на початку засідання, присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв України  у російсько – українській війні Хвилиною мовчання.

До уваги депутатів було запропоновано на розгляд 26 питань порядку денного.

Всі питання  порядку денного були попередньо розглянуті на  засіданнях постійних депутатських комісій.   Начальник фінансового відділу міської ради Світлана Дібрівна прозвітувала про виконання бюджету Новобузької міської територіальної громади та використання резервного фонду місцевого бюджету за I квартал  2023 року та  запропонувала внести зміни до рішення міської ради від 16.12.2022  №491 «Про бюджет  Новобузької міської територіальної громади на 2023 рік».

Депутати затвердили Програму фінансової підтримки діяльності  Баштанської районної військової адміністрації   на 2023 рік, Програму підтримки, внутрішньо переміщених осіб на території Новобузької міської ради на 2023 рік, Положення про пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Новобузької міської ради. Внесли зміни до Програми розвитку  освіти Новобузької громади на 2022-2025 роки  , до Програми розвитку фізичної культури і спорту Новобузької міської ради на 2021-2023 роки , до Комплексної програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Новобузької міської ради на 2023 – 2024  роки та внесли зміни до Плану соціально – економічного розвитку  Новобузької  територіальної громади на 2020-2023 роки.

Своїм рішенням присутні  затвердили Статут НОВОБУЗЬКОГО ЛІЦЕЮ № 1 НОВОБУЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ в новій редакції .

Деяку дискусію викликало питання « Про ліквідацію закладів  культури та виключення їх із базової мережі культури  Новобузької міської ради Миколаївської області», але обговоривши всі нюанси,    депутати проголосували за  першу редакцію питання.

Також депутати одноголосно  прийняли рішення про дострокове припинення повноважень депутата Новобузької міської ради Шевченка О.М. ( відповідно до  його заяви).

Розглянули депутати і цілу  низку земельних питань.

Засідання  26 сесії пройшло у конструктивному руслі.