Фото без опису

👆Про це заявила Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина в коментарі Interfax-Ukraine.

«Сім рекомендацій (Єврокомісії – прим. ред.) стосуються основоположних, базових реформ, які складають основи демократичної держави. Тому те, що передбачено рекомендаціями та узгодженими пунктами, Україна виконає та реалізує», – зазначила Віцепрем’єрка.

Україна вже виконала значну частину завдань, зокрема просунулася в антикорупційному блоці, реформі Конституційного Суду, очікуються рішення Верховної Ради щодо змін до законодавства стосовно боротьби з фінансуванням тероризму та відмиванням коштів, а також уже зареєстровано у парламенті зміни до законодавства про національні меншини, які імплементують висновки Венеційської комісії.

👉Водночас, зі слів Віцепрем’єрки, такі реформи, як судова, у сфері боротьби з корупцією тощо, повинні реалізовуватися на постійній основі і не мають визначеної кінцевої дати.

«У контексті семи рекомендацій усі узгоджені кроки будуть виконані. Але це не означає, що після їх виконання ми припинимо боротися з корупцією, не продовжуватимемо судову реформу або не завершимо системних заходів із деолігархізації», – підкреслила Ольга Стефанішина.

🔎Повний коментар віцепрем’єрки для інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна» за посиланням: https://cutt.ly/FwhPyyxw

За інформацією Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.