👆Про це йшлося під час зустрічі Віцепрем’єрки Ольги Стефанішиної та Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, Бельгія.

💬«Україна непохитно стоїть на своєму європейському та євроатлантичному шляху. Наше прагнення стати повноправним членом НАТО – незворотнє. Саміт НАТО у Вільнюсі став важливою віхою на цьому шляху, його рішення мають важливе значення для стратегічного розвитку відносин України та Альянсу. Всі вони наближають Україну до НАТО, і ми прагнемо реалізувати їх повною мірою», – заявила Віцепрем’єрка під час зустрічі.

❕Урядовиця наголосила в цьому контексті, що Україна розглядає новостворену Раду Україна-НАТО в першу чергу як інструмент інтеграції з Альянсом.

➡️З огляду на можливу активізацію російських атак на енергетичний комплекс України, Ольга Стефанішина запропонувала найближчим часом провести засідання РУН з питань енергетичної безпеки.

Під час зустрічі обговорили, зокрема:

🔹бачення структури та формату адаптованої Річної національної програми (РНП).

🔹Дорожню карту взаємосумісності України та НАТО.

🔹оновлений Комплексний пакет допомоги Україні.

📍Однією з ключових тем розмови стало обговорення поточної безпекової ситуації та нагальних потреб України.

💬«Чим більше зброї ми отримаємо, тим швидше ми звільнимо всі наші території. Наші найнагальніші потреби залишаються незмінними - системи протиповітряної оборони, танки, важка бронетехніка, боєприпаси, винищувачі F-16», – підкреслила Віцепрем’єрка.

Детальніше: https://cutt.ly/pwxRrVZV

Mission of Ukraine to NATO

NATO in Ukraine