Фото без опису

🇪🇺Лідери ЄС підтвердили підтримку України, 

👆Вашій увазі пропонується щотижнева добірка новин з Брюсселя і не тільки.

📍Лідери ЄС зібрались на дводенний саміт в Брюсселі: головні результати

Європейська Рада за підсумками саміту в Брюсселі в четвер і п’ятницю ухвалила підсумковий документ, рішення якого стосуються і України. Зокрема, лідери ЄС:

🔸підтвердили рішуче засудження агресивної війни росії проти України, та непохитну підтримку Європейським Союзом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів та її невід'ємного права на самооборону від російської агресії.

🔸погодились продовжити надання потужної фінансової, економічної, гуманітарної, військової та дипломатичної підтримки Україні та її народу стільки, скільки буде потрібно.

🔸підкреслили важливість прогресу у координації з партнерами щодо того, як будь-які надзвичайні доходи приватних осіб, отримані від заморожених активів росії, можуть бути спрямовані на підтримку України та її відновлення і реконструкцію

🔸закликали продовжувати роботу щодо притягнення росії до відповідальності, зокрема щодо зусиль зі створення трибуналу для судового переслідування злочину агресії проти України.

🔸закликали надалі послаблювати здатність росії вести свою агресивну війну, в тому числі шляхом посилення санкцій, їх повного та ефективного виконання та запобігання їх обходу.

🔸закликали до подальшого розширення пропускної спроможності "Шляхів солідарності" ЄС та закликади Європейську Комісію запропонувати нові заходи з цією метою.

🔸погодились продовжувати тісно співпрацювати з Україною, Республікою Молдова та Грузією і підтримувати їхні зусилля з реформування на європейському шляху.

🔎Детальніше у підсумковому документі: https://cutt.ly/JwEYmBII

📍Сейм Латвії ухвалив у першому читанні законопроєкт про конфіскацію автомобілів із російськими номерами

Сейм у четвер, 26 жовтня, у першому читанні схвалив правки до Закону про дорожній рух, які передбачають конфіскацію транспортних засобів, зареєстрованих в росії, якщо вони не будуть перереєстровані в Латвії у встановлений законом термін.

Транспортний засіб повинен бути зареєстрований або вивезений з території Латвії протягом трьох місяців з дня набуття чинності закону. Якщо російський транспортний засіб, не зареєстрований у Латвії, буде виявлений після закінчення цього терміну, він буде вилучений і конфіскований. Конфісковані транспортні засоби автори законопроєкту пропонують передати Україні.

🔎Рішення Сейму за посиланням: https://cutt.ly/SwEYm8yB

🔗Більше новин читайте на Євроінтеграційному порталі за посиланням: https://eu-ua.kmu.gov.ua

За інформацією Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції