Фото без описуФото без опису

27 жовтня  під головуванням міського голови Максима Лагодієнка відбулося засідання чергової 31 сесії Новобузької міської ради 8 скликання.

Участь  у роботі сесії взяли 17 депутатів із 26 обраних.

На порядок денний винесено  23 питання.

Традиційно, депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників і захисниць України.

Перед початком роботи сесії  міський голова надав слово для виступів представникам громадськості .

Підприємець Микола Гострик порушив питання щодо цільового використання приміщення колишнього кінотеатру «Інгул». Микола Помінчук говорив про необхідність підтримки  Збройних Сил України  та достойне життєзабезпечення   військовослужбовців, які повернулися з фронту.

Міський голова Максим Лагодієнко , начальник відділу соціального захисту населення Ірина Сябренко відповіли на запитання виступаючих, наголосивши на тому, що керівництво міської ради ,працівники усіх відділів відкриті для спілкування та вирішення   порушених питань.

Народні обранці затвердили Програму увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, жертв воєн та політичних репресій на 2024-2025 роки Новобузької міської ради.

 Внесено зміни до рішення міської ради від 16.12.2022 р. №491 «Про бюджет Новобузької міської територіальної громади на 2023 рік».

 Зокрема, кошти  перерозподілено на придбання медичного обладнання для обласного шпиталю за зверненням командира військової частини  та  забезпечення КНП  «Новобузька багатопрофільна лікарня»  коштами на енергоносії до кінця поточного року.

 Більшістю внесли зміни до рішення міської ради від 18 жовтня 2022 р. №459 «Про затвердження Програми розвитку та фінансової підтримки первинної та вторинної медичної допомоги Новобузької міської ради на 2023-2024 роки»; до Плану соціально-економічного розвитку Новобузької територіальної громади на 2020-2023 роки; до рішення сесії від 21 грудня 2021 р. №362 «Про затвердження Комплексної програми соціального захисту населення «Турбота» на 2022-2023 роки.

 Наприкінці засідання розглянули блок земельних питань.

Затвердили Регламент роботи комісії з питань конкурсного відбору виконавців робіт із землеустрою, оцінки землі та оцінки нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки.

Всі проєкти рішень порядку денного  були обговорені  на засіданнях постійних депутатських  комісій, тож сесія пройшла конструктивно.

Повне відео  сесії можна переглянути на ю- туб каналі Новобузької міської ради за посиланням

https://www.youtube.com/channel/UCbEaxa3cJCKU3b5A-rziT-A м