Участь громадян в місцевому самоврядуванні

4 законопроекти, які на порядку денному Парламенту:

№4254 про публічні консультації http://surl.li/nwomz

№6401 щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування. http://surl.li/nwonr

№7283 щодо народовладдя на рівні місцевого самоврядування. http://surl.li/hqwqa

№6319 щодо удосконалення порядку організації, діяльності та припинення органу самоорганізації населення. http://surl.li/nwoox

Більше:  https://decentralization.ua/news/17490

Вдосконалення участі місцевого самоврядування у міжтериторіальному та транскордонному співробітництві

21 листопада Верховна Рада України ухвалила в першому читанні Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення участі місцевого самоврядування у міжтериторіальному та транскордонному співробітництві (№9450).

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання участі державних органів та органів місцевого самоврядування в реалізації програм та проектів міжнародної технічної допомоги та транскордонного співробітництва (10284)

http://surl.li/nwoqq

Більше про законопроект: https://decentralization.ua/news/17492

 Підсумки Форуму енергоефективних рішень для громад та тематичної виставки «Ефективні рішення для відбудови»

Під час заходу відбувся відкритий діалог та демонстрація матеріалів, рішень та технологій щодо відновлення та відбудови інфраструктури України.

Інші питання, що були розглянуті під час Форуму:

- Демонтаж. Очищення територій. Управління відходами від руйнувань.

- Енергозберігаючі технології. Альтернативна енергетика. Гарантоване електроживлення.

- Як поводитися з будівельними відходами у громадах, які зазнали руйнування інфраструктури внаслідок російської збройної агресії? Яка техніка, рішення та технологічні можливості допоможуть громадам?

-Що дозволяє знизити енергоспоживання? Енергоефективні заходи: утеплення фасадів та покрівлі комунальних будівель (шкіл, дитячих садочків, лікарень тощо), заміна дверей та вікон на енергозберігаючі, встановлення систем опалення на альтернативних видах палива, використання сучасного освітлення тощо.

- Звідки громаді брати кошти на впровадження енергоефективних заходів? Чим саме можуть допомогти держава, бізнес, міжнародні партнери? З чого почати, як підготувати і реалізувати проєкти з енергоефективності?

Презентації спікерів 

https://hromady.org/pidsumki-forumu-energoefektivnix.../

Проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» розробив посібник «Інформування населення в кризових умовах. Залучення жителів громад до процесів відбудови».

Посібник розглядає інструменти та підходи інформування і залучення під час воєнного стану з врахуванням законодавчого регулювання та інших обмежень. У ньому викладені основні зміни щодо комунікації у воєнний час, значна увага приділена стратегічному плануванню й принципам інформування та діалогу з мешканцями у громадах з різною безпековою ситуацією.

Посібник також описує міжнародний досвід у сфері залучення мешканців на прикладі підходів, які використовуються у Швеції та інших країнах-членах ЄС.

Окремий підрозділ посібника присвячено засадничим аспектам міжнародного досвіду кризових комунікацій.

Посібник можна завантажити за  https://decentralization.ua/news/17491

 «Застосування органами місцевого самоврядування законодавства про службу та про працю під час дії воєнного стану - роз'яснення окремих питань»

 

Фото без опису